Allmän Auktionsinformation


Auktionsgodset

Allt gods som säljs härrör från dödsbon, privatpersoner, företag, konkursförvaltare m.fl. Godset är samlat i auktions- och visningshallen på Spångatan 3, Hässleholm.

Vi har öppet för visning av auktionsobjekten tisdagar-torsdagar kl 13-16. (Övrig tid efter överenskommelse)

Allt gods säljs i befintligt skick. Om inget skrivs om objektets skick kan man utgå från bruksslitage, dvs slitaget är det förväntade med hänsyn till ålder och andra omständigheter. Om vi anger någon form av skada är det som regel i ett skick något sämre än bruksskick.

I partier med flera objekt kan småskador och naggar förekomma.

Vad det gäller tekniska varor har vi ofta ingen möjlighet att kontrollera funktionen.

Om inget anges om varans funktion kan vi inte ställa några garantier.

Kunder bör då om möjligt testa varan innan den lämnar auktionslokalen.

Därefter tar vi inte emot reklamationer. Se nedan ang ångerrätt.

Alla måttangivelser är cm.

Reservationspris

Normalt är lägsta klubbade priset, dvs reservationspriset, på ett objekt 50 kr. Är det frågan om mera värdefulla föremål kan vi i samråd med säljaren sätta ett högre reservationspris som då är det lägsta pris som föremålet i fråga kan säljas för. Lägre bud än reservationspriset mottages, men föremålet säljes ej till detta belopp. Budhistoriken för dylika bud har röd text och budnivån har texten "Reservationspris ej uppnått", även med röd text.

Auktionsförfarandet

Auktionsförsäljningen är helt provisionsbaserad. Auktionsgodset läggs ut på hemsidan och säljs vid bestämda auktionstillfällen. Visning enligt våra öppettider, eller enligt överenskommelse per telefon. Det finns möjlighet att se och undersöka varorna i visningslokalerna.

7 – 10 dagar före auktionens slut stänger vi för nya objekt. Senare inkomna objekt säljs på nästkommande auktion. Vid budtidens slut vinner den kund som lagt det högsta budet. Om ett bud skulle komma in strax innan budtiden går ut så förlänges tiden med 2 minuter för detta objekt.
Detta för att man inte skall missa något som man verkligen vill köpa.
Den som vunnit budgivningen får ett E-mail inom ett dygn. Auktionen avslutas som regel på söndagskvällar.

Budgivning
Om man vill delta i auktionen men inte har dator så tar vi emot skriftliga bud i auktionshallen precis som vid traditionella slagauktioner.

Droit de suite
Enligt lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk tillkommer en avgift vid vidareförsäljning på 5 % av det klubbade priset. Avgift utgår inte om det klubbade priset inte överstiger 5 % av basbeloppet.

Hemsändning av auktionsgods
Om köparen så önskar skickar vi inropade objekt som brev eller paket. Kostnaden för detta är Postens, DHL eller Bussgods kostnad samt en paketeringavgift.? Normalt är paketeringsavgiften 125 kr/paket och 25 kr/brev.Vid stora och skrymmande objekt, fråga oss om fraktpriser.

Våra uppdragsgivare
Företag

Privatpersoner

Konkursförvaltare

Ångerrätt
Lagen om 14 dagars ångerrätt vid auktionsköp gäller inte här där du också har möjlighet att lämna bud på plats. Det framgår av distans- och hemförsäljningslagen

Tekniska problem
Auktionsförfarandet är helt beroende av att tekniken fungerar. Dessa faktorer har vi ingen kontroll över. Av detta skäl kan vi inte ta ansvar för missade bud eller andra olägenheter som kan uppstå under auktioner.

 
 MENY
 Startsida
 Information
 Köpvillkor
 Om PartnerJobb
 Kontakt

 Välkomna till PJ AUKTION
 Auktioner med objekt som antikt, konst, smycken, leksaker, bruksföremål,  teknik m.m. finns i Hässleholm
PJ AUKTION  
pjauktion@partnerjobb.se  
Telefon: 0451-76 93 20  
Adress: Spångatan 3  
281 41 Hässleholm